Als docent NT1 werk je met autochtone en allochtone volwassenen die een voldoende spreek- en luisterniveau hebben. Je begeleidt deze mensen in jouw lessen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden, lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.
Daarnaast maak je onderdeel uit van de projectgroep ‘werkgeversaanpak’. De projectgroep heeft de opdracht om werkgevers in onze arbeidsmarktregio meer bewust te maken van het nut en de noodzaak van het versterken van basisvaardigheden en met hen afspraken te maken over het inzetten van ons aanbod en dat aanbod gezamenlijk verder te ontwikkelen.
Hoe ziet jouw lesdag eruit? Tijdens de lessen wordt je ondersteund door een assistent. Voor de les bespreek je met elkaar de lesplanning, zodat jullie beide precies weet wat je kan verwachen. De start van de les bestaat uit een groepsactiviteit waar alle cursisten aan deelnemen. Na deze groepsactiviteit begeleid je iedere cursist bij zijn individuele leerplan. Interactie en variatie in werkvormen vind je erg belangrijk. Je stimuleert cursisten om zelf regie te nemen over hun leerproces. Ieder op zijn eigen niveau en manier. Elke les pas je aan op de leerbehoeften van de studenten. Hierdoor merken jouw cursisten dat ze meer kunnen dan ze dachten. En dat ze ook buiten de school veel kunnen doen aan hun ontwikkeling!
Eén dag in de week ben je aan het werk als lid van de projectgroep. De ene week heb je een vergadering met de projectgroep, de andere week ben je op bezoek bij een bedrijf om de behoefte te peilen of ontwikkel je een nieuwe module. Dankzij jouw affiniteit met de doelgroep, ben je in staat om ons aanbod bij ketenpartners onder de aandacht te brengen en kan je bijdragen aan het bereiken van de doelen van het project.
Het team heeft veel contacten met de regio. Je legt contacten met bedrijven en instellingen en weet deze uitstekend te onderhouden. Ook als je les verzorgt op een locatie, weet je je goed staande te houden. Je voelt je snel thuis en weet waarvoor je bij wie moet zijn.
Dat jij alles op alles zet om onze cursisten écht een stap verder te brengen, maakt jou onze succesvolle collega. Word je hier enthousiast van? Solliciteer dan!
Team Educatie is een gespecialiseerd team, dat met veel inzet onderwijs verzorgt aan Nederlandstalige laaggeletterden, anderstaligen die al langer in Nederland zijn, inburgeraars en leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK16+). We leggen de verbinding met werk, met opleiding in het mbo en ook met maatschappelijke participatie. Voor ons zijn taal, digitale skills en rekenen een middel om een hoger einddoel te bereiken. Waar dat doel ligt, is voor iedere cursist anders. Wij hebben in ons team een hoge professionele standaard, we leren van elkaar, maar ook van onze cursisten.
ROC Nijmegen is een bruisende leeromgeving voor middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. Leren en werken zijn bij ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. We leveren bekwame vakmensen af in 15 verschillende werkvelden. Met een aanbod van 150 opleidingen bieden wij kansen voor de ontwikkeling van ieders talent.
Onder de noemer Leven Lang Ontwikkelen bieden we ook onderwijs op maat aan voor werkgevers en werknemers.
Als werkgever investeren we in nieuwe medewerkers met een gedegen introductietraject. Zodat jij je welkom voelt en snel je weg vindt. Wij zijn een goed werkgever die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. Wij willen een afspiegeling zijn van de samenleving en onze studenten. Inclusief denken is bij ons een vanzelfsprekendheid. Daarnaast vinden we het belangrijk elkaar te ontmoeten. We organiseren een paar keer per jaar ROC-brede bijeenkomsten voor alle medewerkers.
Meer weten over deze vacature?
Bel of mail dan met Fenneke Arends, manager, 06-42227865 of f.arends@roc-nijmegen.nl
Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.
Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.