Als trajectcoördinator organiseer je leerlingbesprekingen, geef je gevraagd en ongevraagd advies aan slb-ers en teammanagers over de pedagogisch-didactische begeleiding van alle leerlingen en ondersteun je de docenten in hun aanpak van klassenmanagement en differentiatiemogelijkheden. Uiteraard stem je je acties zorgvuldig af met alle betrokkenen. Tenslotte signaleer je alle belangrijke trends op het gebied van (leerling)begeleiding en een effectieve doorstroom.
Als trajectbegeleider voer je de tweedelijns leerlingbegeleiding uit; dat wil zeggen, de begeleiding van leerlingen die niet door de eerste lijn, hun docent en studieloopbaanbegeleider (slb-er), gegeven kan worden. Je monitort alle begeleidingstrajecten van leerlingen die extra begeleiding of zorg nodig hebben (casemanagement). Je bent verantwoordelijk voor de diagnostiek en verwijzing naar specialistische begeleiding in tweede-en eventueel derdelijns voorziening. Tevens voer je de begeleidingsgesprekken met leerlingen die door een slb-er zijn doorverwezen. Je ondersteunt de leerlingen bij het kiezen van een vervolgopleiding, de overstap naar deze vervolgopleiding en biedt de gevraagde nazorg bij deze opleiding.
Dat jij alles op alles zet om onze leerlingen écht een stap verder te brengen, maakt jou onze succesvolle collega. Word je hier enthousiast van? Solliciteer dan!
Team Educatie is een gespecialiseerd team, dat met veel inzet onderwijs verzorgt aan Nederlandstalige laaggeletterden, anderstaligen die al langer in Nederland zijn, inburgeraars en leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK16+). We leggen de verbinding met werk, met opleiding in het mbo en ook met maatschappelijke participatie. Voor ons zijn taal, digitale skills en rekenen een middel om een hoger einddoel te bereiken. Waar dat doel ligt, is voor iedere cursist anders. Wij hebben in ons team een hoge professionele standaard, we leren van elkaar, maar ook van onze cursisten.
Dit schooljaar zijn we gestart met een pilot ISK 16+. Een nieuw gevormd subteam ontwikkelt en verzorgt het onderwijs voor twee ISK-klassen van 16 tot 18-jarigen. Het betreft een pilot om te beoordelen of ROC Nijmegen in de toekomst structureel ISK-onderwijs 16+ wil gaan verzorgen.
Tijdens de opleiding leren de leerlingen belangrijke schoolse vaardigheden die ze nodig om in het Nederlandse onderwijssysteem verder te kunnen, maar ook voor een succesvolle deelname aan de maatschappij. Het gaat om een diverse doelgroep, zowel in afgelegde schoolloopbaan als sociaal-culturele achtergrond. Om met plezier en passie met deze doelgroep te werken, moet je stevig in je schoenen staan, flexibel zijn en weten te verbinden.
ROC Nijmegen is een bruisende leeromgeving voor middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. Leren en werken zijn bij ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. We leveren bekwame vakmensen af in 15 verschillende werkvelden. Met een aanbod van 150 opleidingen bieden wij kansen voor de ontwikkeling van ieders talent.
Onder de noemer Leven Lang Ontwikkelen bieden we ook onderwijs op maat aan voor werkgevers en werknemers.
Als werkgever investeren we in nieuwe medewerkers met een gedegen introductietraject. Zodat jij je welkom voelt en snel je weg vindt. Wij zijn een goed werkgever die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. Wij willen een afspiegeling zijn van de samenleving en onze studenten. Inclusief denken is bij ons een vanzelfsprekendheid. Daarnaast vinden we het belangrijk elkaar te ontmoeten. We organiseren een paar keer per jaar ROC-brede bijeenkomsten voor alle medewerkers.
Meer weten over deze vacature?
Mail of bel dan met Elise Dekker, opleidingscoördinator e.dekker@roc-nijmegen.nl, 06-40096677 of Fenneke Arends, teammanager f.arends@roc-nijmegen.nl, 06 42227865.
Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.